Tempah & Merekabentuk Semua Jenis Banner Pelbagai Saiz Dengan Harga RM1.99 Sekaki Persegi | Telefon 012-286 36 17 Untuk Maklumat & Tempahan

Monday, February 6, 2012

Tarikh PRU13

Sehari dua ni beberapa ceramah di kawansan Parlimen Bukit Gantang banyak menyentuh hal tarikh pilihanraya. Kita bagaikan tak sabar-sabar untuk mengambil alih pimpinan Malaysia. Alhamduliilah kemenangan nampak akan meyebelahi kita. Blog-blog juga memberi gambaran pilihanraya ke 13 akan berlaku sekitar bulan Mac 2012. Tak dinafikan kami juga teruja untuk menanti keputusan PRU13.


Sedar atau tidak dengan berlangsungnya PRU13 pada masa terdekat, maka kita sekali lagi dinafikan dan tertipu oleh Barisan Nasional (BN). Tuntutan pada BERSIH 2.0 seperti imej.


Tuntutan BERSIH 2.0 belum lagi dibuktikan tertunai. Cuma penggunaan dakwat kekal saja dijanjikan untuk ditunaikan. Mengimbau kembali peristiwa PRU12, penggunaan dakwat kekal juga ditarik balik hanya beberapa hari sebelum tarikh membuang undi dan kita kini tahu atas pengakuan pimpinan negara sendiri ia sebenarnya diarah oleh pimpinan BN. Jadi jangan yakin penggunakan dakwat itu akan terlaksana pada PRU13.


Jika terlaksana juga PRU13 sebelum tuntutan BERSIH 2.0, ia membawa maksud BN tidak pernah ada niat untuk menunaikan apa-apa pun yang dituntut oleh BERSIH 2.0 malah kita telah dipermainkan dengan janji itu dan ini. 


Apapun Malaysialah antara negara yang tarikh pilihanraya hanya diketahui oleh PMnya sahaja. Jika ia berlaku esok, Keadilan Bukit Gantang telah bersedia dengan calun-calun terbaik dan telah diuji untuk kedua dua DUN yang diamanahkan. Changkat Jering dan Kuala Sepetang.

No comments:

Post a Comment

Kenapa Aku Di Sini?