Tempah & Merekabentuk Semua Jenis Banner Pelbagai Saiz Dengan Harga RM1.99 Sekaki Persegi | Telefon 012-286 36 17 Untuk Maklumat & Tempahan

Thursday, November 12, 2009

Cari Perbezaan 2 Gambar

Bagi pendokong Pakatan Rakyat, kita telah sedia maklum Utusan Malaysia adalah agen propoganda untuk BN. Malah Pakatan Rakyat telah pun berkempen membaikot akhbar ini.

Sebelum ini tulisan mereka jelas memberikan gambaran yang mengelirukan terhadap pembangkang Malaysia. Selama ini sukar dibuktikan pemesongan fakta yang dibuat mereka kerana ia hanyalah tulisan.


Tidak lama dulu pernah dipertikaikan sekeping gambar yang memberi gambaran rakyat begitu ramai memberi sambutan kepada perdana Menteri Malaysia ke 4 yang mana disyaki jumlah yang hadir itu sebenarnya di super impose. Pada waktu itu tiada gambar lain untuk kita buat perbandingan. Tak apalah itu.


Cuba lihat gambar ini pula. Bagaimana Utusan cuba membohongi pembaca akhbar mereka. Kali ini bandingan boleh dibuat dengan Berita Harian yang dirakam di lokasi yang sama hampir waktu yang sama.


Isunya mungkin remeh. Tapi bukankah ini bukti Utusan akan melakukan apa saja untuk memberikan gambaran baik kepada BN, sehingga gambar pun di super impose.


Bagi mereka yang masih mempercayai Utusan, lihatlah bukti di depan mata ini dan baru beberapa hari akhbar Utusan dan Berita Harian yang menyiarkan gambar ini. Lihatlan sendiri jika masih ragu.


Percayalah nanti akan ada gambar dalam akhbar itu yang menunjukkan Anwar sedang meliwat Saiful.

 Gambar disiarkan akhbar Berita Harian
Gambar disiarkan akhbar Utusan Malaysia

Lelaki warga emas berusia 70-an dibawa oleh dua anggota polis selepas beliau didakwa menikam isterinya, Zabedah Ali, 73, di perut sehingga menyebabkan kematian wanita itu (mayatnya ditutup dengan kain di bawah payung) di Kampung Kuala Sungai, Mukim Kubang Rotan, Alor Setar, semalam. – UTUSAN/ISMAIL KAMADIN

No comments:

Post a Comment

Kenapa Aku Di Sini?